tinric

Alla inlägg under februari 2012

Av Tina - 11 februari 2012 20:30

Jag hade privatträning för Liza & Wita och Mariela & Troy i Rallylydnad - avancerad klass.

De här tjejerna har avancerat snabbt i klasserna och har redan fina Rallytitlar att stoltsera med!

Nu var det alltså dags att träna in momenten i Avancerad klass, och behöver jag säga att tjejerna och deras fina hundar var superduktiga!

Av Tina - 10 februari 2012 20:15

Barnen har infört ett nygg begrepp här hemma, "Fredagsmus". Det betyder att mössen får någonting lite extra varje fredag. Den här fredagen innebar det att det fick ett litet nytt hus att busa runt i, och att knapra sönder.
Wegas egen specialpaj "jag vill ha en egen paj mamma!" 
Wega byggde en koja, och då är Hela alltid med och testar om den är mjuk nog 

Av Tina - 6 februari 2012 13:15

Det kan vara kallt på flera sätt...

Idag är jag drabbad av båda sorterna.


Efterdyningarna efter ett väl genomfört årsmöte (de som var där såg samtliga till att årsmötet blev en trevlig och väl genomförd tillställning) medan några mycket få individer, som inte var där, i efterhand har givit mej och många andra, en riktigt dålig eftersmak. Pinsamt, osmakligt och väldigt otrevligt har det varit mellan varven. Det är verkligen inte okej!


Kallt på det andra sättet har det också varit, eller ÄR.

valpkursen hade jag tänkt att vi skulle testa lite Rally, men... i den här kylan är det ingen valp, eller valpägare som är ute några längre stunder utan att tappa sugen, så... vi tränade mest inomhus på Ulla Hunddagis istället. Rallyn tar vi nästa vecka (håller tummarna för lite varmare klimat).   

Valpar... det är balsam för själen - dem blir man glad av, skönt!

Av Tina - 6 februari 2012 12:33

    

I går var det då dags för Staffeklubbens årsmöte, som i år hölls i Stockholm - länge sedan sist.


Jag har under 2011 suttit med i klubbens Uppfödarkommitté (UK) och vi har jobbat med både roliga och mindre roliga saker under året förstås.


Vill inte ens försöka gissa hur många timmar av vår fritid vi tre i UK har lagt ner på kommittéarbetet under året. Vågar, och vill inte ens gissa...


Varje styelse väljer sina egna förtroendevalda i de olika kommittéerna, vilket innebär att jag direkt efter årsmötets slut inte längre har något uppdrag åt SSBTK.

Fast det är väl en sanning med modifikation, då den tidigare kommittén ska lämna över material och info till den kommande kommittén så snart den finns på plats, men det är bara formaliteter.


Ibland är det mer eller mindre turbulent i en klubb och sitter man på en post i UK, kan det blåsa oerhört snålt ibland.

Det är ju inte så där överdrivet ofta man får beröm eller uppskattning för det man faktiskt gör för klubben...

Då man sitter på en förtroendepost i en förening, kan man heller inte göra som många andra - skrika ut sin frustration över lilvets orättvisor till höger och vänster. Man kan heller inte prata om allt man vet, hört och tror, då det med förtroendeposten också kommer ett löfte om tystnadsplikt.


Detta kan vara oerhört frustrerande och vansinnigt krävande - att bli påhoppad, ifrågasatt och mer eller mindre idiotförklarad av människor man inte ens träffat - för att inte säga hur kränkande det ibland känns!


Då... när det tur att vi är en så otroligt sammansvetsad och inarbetad liten grupp på tre, som är valda av styrelsen, som är valda av medlemmarna - vi tycker inte alltid lika, men vi har alltid varandra att diskutera, skrika och skriva av oss till/med.

Tack Tack Tack säger jag till Maria Nordin och Marianne Komstadius - ni är så kloka, kunniga, enastående och helt fantastiska! Det har varit en fröjd att ingå i UK tillsammans med er!


Sedan har vi Håkan Axén - han äger inte längre någon egen Staffe, men han är klubben trogen och han kan det här med föreningar och vet hur saker och ting ska gå till - Tack Håkan för att du fortfarande finns där för Staffeklubben, och tack för att du tackde jag till att vara mötesordförande under årsmötet!


Ett, eller flera extra stora tack till Maria Nordin, som lagt ner ännu mer tid än vad jag gjort på UK under året, och som dessutom var den av oss som presenterade allt material UK hade fått på sitt bord, både under informationen från UK före mötet, och sedan allt vårt material under själva årsmötet.


Tack till alla er som kom på mötet, för att ni engagerar er och för att ni tog er tid och råd att komma till mötet för att kunna påverka vår klubb - finns där inga kloka och engagerade medlemmar som är villiga att lägga ner sin egen tid och energi på klubben - till gagn för så många andra - så finns där ingen klubb.


Stort tack till den avgående styrelsen - eller den lilla spillra som fanns kvar av den, - jösses - efter strul och flera avhopp under året, är det helt otroligt att ni faktiskt klarat av att genomföra det man som klubb måste, och ännu lite till  under året, och dessutom med bravur - helt fantastiskt!


Till sist, vill jag säga lycka till, till den nyvalda styrelsen

- enhälligt vald av klubbens medlemmar!

Av Tina - 2 februari 2012 13:30

Beställde lite kosttillskott till hundarna, som kom med posten idag.

Laxolja till båda, Grönläppad mussla till Hela och Kelp till Ärtan, undarans om det är vidare gott det där?, men nyttigt, det är det i alla fall.

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se